top of page

Fikirler ve Sözler

Teknoloji insan beynini köreltiyor, kullanıldığında gençleşen tek organ beyindir, Dikkat

  • Büyük işler başarmak için büyük düşünmek lazım, büyük düşünme ise büyük veri (big data) ile mümkündür.

  • Mevsimler bir ömrün farklı dönemlerini temsil eder.

İlk Bahar, çocukluk ve gençlik yıllarını,

Yaz, erken dönem erişkinlik yıllarını

Sonbahar, geç dönem erişkinlik yıllarını ve

Kış yaşlıklık dönemini hatırlatır.

  • Peki mevsim anomalileri veya mevsim geçişleri neyi temsil eder derseniz cevabı şudur: Yaş döneminin gerektirdiği özelliklerin dışında davranan insanları:)) Bu durum istenmeyen bir sonuçtur...​

  • Afrika' daki insanlara bakıyorsunuz "günümü kurtardım" sevinciyle yaşıyor, bize bakıyoruz yarını kurtarma peşindeyiz. Ama bizi kontrol altına alan toplumlara baktığımız zaman onların 100 yıllık projeleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Mümin geçmişinden ders alan ve geleceğini kontrol altında tutmasını bilen kişi olmalı. Aksi taktirde İslam' a sahip çıkamaz ve onu temsil edemeyiz. Müslüman olarak yaşamamızın sorumluluğunu bilmek zorundayız..

  • Sübjektif empati yapmada zorlanıyorsanız objektif empati yapma araçları geliştirin. Çünkü sağlık personelinin en önemli özelliklerinden birisi de «güçlü empati» yapabilme yeteneğine sahip olmasıdır.

  • Bir bilim insanı için, alanı ile ilgili bilgi düzeyinin iyi olması yabancı dillinin iyi olmasından hep önde gelir. Alan bilgisi iyi düzeyde olan bir kişi yabancı dil bilmek bir yana, konuşma yetisi olmasa dahi bilgisini bir şekilde sunabilir. Ancak yabancı dili iyi düzeyde olup ta bilgisi zayıf olan kişi ise "ne biliyor ki ne anlatsın" hesabına dönüşür.:)

Handan Ankaralı


Prof Dr Handan Ankaralı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

Tıp Fakültesi

Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi AD

handanankarali@gmail.com

http://aves.medeniyet.edu.tr/handan.ankarali/

bottom of page